sep
aug
jul
jun

Omarm me

Lev Avitan

Lev Avitan

"Hoe onzeker mag de toekomst zijn zonder dat we in paniek schieten?
Kunnen we het onzekere omarmen en gelukkige mensen worden?" 
Lev, 1 september 2020
lees meer

Een wereldwijde revolutie in het doen en denken

Lev Avitan

Lev Avitan

Het idee van revolutie heb ik allang laten varen. Bewerkstelligen van gewapend geweld tegen een gevestigde orde is geen streven waar ik op het moment achtersta, hoe begrijpelijk ik de onderliggende beweegredenen ook vind.

 

Lev, 10 augustus 2020

lees meer

In tweeduizenddertig leven wij een geweldloos bestaan

Lev Avitan

Lev Avitan

Tien jaar geleden verschenen er foto’s op het internet van licht- en donkerbruine kinderlijfjes uit Jemen. Binnen vijf jaar zagen wij hoe zij hun ribbetjes voor de camera’s ontblootten en zo hun ondervoeding aan de wereld hebben getoond. Het uitgeputte collageen maakte de huiden dun en zo was iedere vouw in de plooien van het menselijk lichaam voor het naakte oog te zien.

Lev, 28 juli 2020

lees meer

Liefde als het antwoord

Lev Avitan

Lev Avitan

Verliefd willen zijn

in een onzekere wereld

is radicale liefde

Lev, 18 juli 2020

lees meer

Violence of Modernity

Lev Avitan

Lev Avitan

Amidst the images and video’s of police brutality coming from the United States, I also read the news of Israeli police shooting an unarmed man with special needs. Let’s not pretend there is no connection whatsoever between Israeli forces murdering Palestinian civilians and youth, and US law enforcement using excessive violence resulting in blatant murder.

Lev, 08 juni 2020

lees meer

Lev Avitan

In 2020 noemden we het geen geweld. Nu wel. In die zin ging de crisis over bewustzijn. In het begin stelde ik vooral de vragen. Op welke manier zijn grenzen gewelddadig? Is het gewelddadig als je mensen toegang tot veiligheid ontneemt? Is het gewelddadig als je grootkapitaal toelaat om te speculeren op jouw markt? Of is het gewelddadig om zoveel te vervuilen en de lasten daarvan te verschuiven op andere gebieden in de wereld? Voorzichtig zochten we naar antwoorden. Ik bleek niet gecharmeerd te zijn van woorden als vrede, tolerantie of emancipatie, ik sprak liever over liefde… liefde als basis om nieuwe structuren op te bouwen.

 

https://www.youtube.com/watch?v=fudEGLmS138&feature=youtu.be

website
lees meer

Tekst - geschreven en gesproken (Spoken Word) - is mijn manier om een boodschap bij mensen over te brengen. Ik ben niet bang om buiten kaders te denken, te voelen, noch ben ik bang om een confrontatie aan te gaan. Het is aan mij om de grote maatschappelijke structuren te bevragen. Oké, zo hebben we het misschien 500 jaar gedaan, maar dat betekent niet dat we het nog 500 jaar zo moeten doen.